fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Kancelária

Kávovar do kancelárie: Na aké kritériá hľadieť pri výbere?

profesionálny kávovar

Káva v kanceláriách už dávno nie je pracovným benefitom, ale samozrejmosťou, bez ktorej by mnohí svoj pracovný deň ani nezačali. Vybrať správny kávovar do kancelárie tak môže byť rovnako dôležité ako vybrať kancelársky nábytok. V tomto článku sa zameriame na to, ako vybrať kávovar, ktorý zvládne vyššie zaťaženie a zároveň poskytne kvalitnú a chutnú kávu, ktorú zamestnanci ocenia.


Faktory, ktoré zohľadnite pri výbere


1. Typ kávovaru


Pri výbere kávovaru do kancelárie je dôležité pochopiť rozdiely medzi rôznymi typmi a zvážiť, ktorý najlepšie vyhovuje potrebám vašej kancelárie.



Pákové kávovary sú klasickým riešením pre kávových nadšencov, ktorí dávajú prednosť kvalite a tradícii. Tieto stroje pracujú na princípe manuálneho tlaku, vďaka ktorému cez mletú kávu pretečie/nakvapká voda priamo do hrnčeka.


Tento proces necháva užívateľom viac kontroly nad extrakciou kávy, čo môže viesť k lepšie profilovanej chuti. Pákové kávovary sú však ideálne pre menšie kancelárie, kde nie je čas strávený prípravou kávy obmedzujúci pre druhých a kde si ľudia cenia čerstvosť a individualitu každej šálky.


Výhody:

- vynikajúca kontrola nad procesom prípravy,

- schopnosť prispôsobiť každú šálku kávy.


Nevýhody:

- vyžaduje viac času a zručností,

- častejšia údržba a čistenie.



Pre kancelárie, kde dominuje potreba rýchlej prípravy s minimálnou námahou, sú vynikajúcou voľbou práve kapsulové kávovary. Tieto stroje používajú predpripravené kapsule, ktoré obsahujú mletú kávu. 


Stačí vložiť kapsulu, stlačiť tlačidlo a v priebehu niekoľkých sekúnd je káva hotová.


Výhody:

- jednoduchosť používania,

- konzistentná kvalita kávy,

- rýchla príprava,

- minimálna údržba.


Nevýhody:

- limitovaná možnosť prispôsobenia chuti,

- vyššie náklady na kapsuly,

- environmentálny dopad jednorazových kapsúl.



Tieto kávovary sú určené pre kancelárie, kde je dopyt po rôznych druhoch kávy a zároveň je potrebné, aby ich obsluha bola čo najjednoduchšia. Plne automatické systémy môžu mlieť kávu, nastaviť vodu, teplotu a prípravu kávy – a to všetko len stlačením a predvolením zopár tlačidiel. 


Väčšina automatizovaných modelov ponúka aj možnosť výroby cappuccina alebo latte.


Výhody:

- veľmi jednoduché použitie,

- široká paleta možností,

- automatizovaná údržba a čistenie.


Nevýhody:

- vyššia počiatočná cena,

- väčšie rozmery, ktoré môžu vyžadovať viac miesta.

kávovar do malej kancelárie


2. Kapacita a rýchlosť prípravy kávy


Keď vyberáte kávovar do kancelárie, je nesmierne dôležité zohľadniť, aký veľký počet ľudí bude zariadenie pravidelne používať. Táto potreba následne určuje nielen veľkosť zariadenia, ale aj jeho funkcie súvisiace s rýchlosťou prípravy a kapacitou zásobníkov.


Kapacita zásobníka na vodu určuje, koľko šálok kávy možno pripraviť bez nutnosti doplňovania vody. Podobne ako zásobník na vodu, dôležitá je aj veľkosť zásobníka na kávu.


Čím väčší zásobník, tým menej často je potrebné dopĺňať kávu.


Čo sa týka rýchlosti prípravy kávy, niektoré kávovary ponúkajú možnosť simultánnej prípravy viacerých šálok, čo môže byť nesmierne užitočné vo vyťaženejších kanceláriách.


Automatizované funkcie ako programovateľné nastavenia, automatické čistenie a odvápňovanie zase uľahčujú obsluhu a údržbu kávovaru.


3. Veľkosť kávovaru


Pri výbere kávovaru je rovnako dôležité zvážiť jeho rozmery a priestor, kde má byť kávovar umiestnený. Kompaktnejšie kávovary zvyčajne nezaberajú veľa miesta, čo umožňuje ich ľahké umiestnenie v menších kuchynkách. 


Naopak, pri väčších modeloch sa radšej vopred uistite, že vybrané miesto na jeho umiestnenie je dostatočne veľké a poskytuje priestor pre pravidelnú obsluhu a údržbu, ako je dopĺňanie vody a kávy, ako aj prístup k odpadovým zložkám a mechanickým častiam stroja.

kávovar pre zamestnancov

4. Hlučnosť kávovaru


To, aký hluk robí kávovar pri príprave káve, je tiež dôležitým kritériom, na ktoré by ste pri výbere kávovaru do kancelárie nemali zabúdať. Myslite na to najmä v otvorených pracovných priestoroch, kde môže zamestnancov nadmerný hluk rušiť.


Rôzne typy kávovarov produkujú rôzne úrovne hluku. 


Kapsulové kávovary sú často navrhnuté tak, aby boli tichšie, zatiaľ čo pákové kávovary môžu pri príprave kávy vytvárať viac hluku. Plne automatické kávovary sa líšia, ale mnohé súčasné modely sú vybavené technológiami na redukciu hluku.


Modely kávovarov pre rôzne veľkosti kancelárií


1. Pre malé kancelárie: Krups Nespresso Vertuo Pop


Krups Nespresso XN920110 Vertuo Pop je kapsulový kávovar s možnosťou pripojenia Wi-Fi a Bluetooth, čo umožňuje jednoduchú obsluhu a sledovanie stavu zariadenia. Vzhľadom na jeho schopnosť pripravovať štyri rôzne veľkosti kávy je ideálny pre malé kancelárie.


Ďalšími plusmi tohto modelu sú rýchla príprava a minimálna údržba.


2. Pre stredne veľké kancelárie: DeLonghi Magnifica S


DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117 W je plne automatický kávovar, ktorý ponúka pohodlie jednoduchého ovládania a schopnosť pripraviť dve šálky súčasne. S tlakom 15 barov zabezpečuje vynikajúcu extrakciu espressa a je dostatočne robustný na to, aby vyhovoval potrebám stredne veľkých kancelárií.

kávovar v práci

3. Pre veľké kancelárie: Melitta Latticia One Touch


Melitta Latticia One Touch F300-100 je vysoko efektívny plne automatický kávovar, ktorý ponúka širokú škálu nápojov, od espressa, cez cappuccino až po flat white. Obsluhuje sa veľmi jednoducho a intuitívne.


Disponuje veľkými nádobami na vodu a kávu, ako aj funkciou automatického čistenia, vďaka čomu je tento model ideálnu voľbu pre veľké kancelárie, kde je dopyt po káve neustále vysoký.


Vyberte si správny kávovar do kancelárie


Na stránke Fuego.sk nájdete široký výber kávovarov, ktoré vyhovujú potrebám a požiadavkám kancelárií rôznych veľkostí. Či už hľadáte kompaktný kávovar do malého tímu alebo robustnejší model schopný obslúžiť veľkú kanceláriu, nájdete tu modely, ktoré sú nielen efektívne, ale aj jednoduché na obsluhu. 


Nezabudnite tiež na pravidelnú údržbu a využite ponúkané čistiace a odvápňovacie prostriedky, aby váš kávovar slúžil spoľahlivo dlhé roky.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.