fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Dom a záhrada

Detský bazén do záhrady: Na čo nesmiete zabudnúť?

dieťa v detskom bazéne s okuliarmi

Detské bazény do záhrady sú skvelým spôsobom, ako môžu vaše deti za horúcich letných dní zažiť osviežujúcu zábavu priamo v pohodlí domova. Pri výbere vhodného detského nafukovacieho bazéna je však dôležité zvážiť niekoľko faktorov, aby ste sa uistili, že si váš drobec užije maximálnu bezpečnosť a zábavu. 


V tomto článku vám poskytneme zoznam dôležitých aspektov, na ktoré by ste nemali zabudnúť pri výbere detského nafukovacieho bazéna do záhrady.


Čo zvážiť pri výbere bazéna pre deti?


Veľkosť bazéna


Pri výbere detského nafukovacieho bazéna do záhrady je jedným z najdôležitejších faktorov, na ktoré treba hľadieť, jeho veľkosť. V záhrade budete potrebovať nielen dostatok priestoru pre samotný bazén, ale dostatok miesta sa zíde aj okolo bazéna pre prípadné šmyknutie, aby sa dieťa nemohlo udrieť o nábytok, stenu alebo iné predmety v blízkosti.


Tvar bazéna


Existujú bazény s rôznymi tvarmi: okrúhle aj hranaté. Zvážte, ktorý tvar by bol pre vaše dieťa najvhodnejší. Okrúhly bazén môže byť vhodný pre malé deti, pretože nemajú ostré rohy, ktoré by mohli spôsobiť zranenie.


Hranatý bazén by mohol byť zase zaujímavejší pre staršie deti, pretože poskytuje viac priestoru na plávanie.

detský bazén modrej farby s 2 chlapcami

Spôsob nafukovania


Skontrolujte, aký spôsob nafukovania vyžaduje bazén. Niektoré bazény sú kompatibilné s malými kompresormi, čo uľahčuje ich nafúkanie.


Funkčnosť


Niektoré detské bazény ponúkajú viac než len jednoduché miesto na plávanie a šantenie detí vo vode. Môžu napríklad obsahovať šmykľavku, fontánu, striekacie hračky a iné zábavné prvky.

TIP: Vo Fuego.sk ponúkame aj rôzne vodné hračky a vybavenie, s ktorým si vaše deti užijú počas kúpania ešte viac zábavy. Prezrite si našu ponuku a vyberte si z vodných hračiek tie, ktoré sa vám páčia najviac.


nafukovací bazén so šmykľavkou pre dievčatá aj chlapcov

Podložka pod bazén


Nezabudnite na podložku pod bazénom. Uistite sa, že je dostatočne mäkká a bezpečná pre prípadné pošmyknutie a pády detí. Použitie vodotesného a nešmykľavého materiálu pod bazénom môže totiž znížiť riziko zranenia.


Koľko stojí nafukovací bazén pre deti?


Cena nafukovacích bazénov pre deti sa líši v závislosti od veľkosti, kvality a funkcií bazéna. Môžete nájsť jednoduché bazény za pár eur, ale tiež drahšie modely s viac funkciami a vyššou kvalitou, ktoré môžu stáť desiatky aj stovky eur.


Čo použiť pod bazén, aby sa neprederavil?


Na zabránenie prederaveniu podložky pod bazénom je možné použiť niekoľko materiálov. Medzi najbežnejšie patria koberce, špeciálne podložky pod bazén alebo záhradný geotextil.


Ako často čistiť bazén a čím?


Bazén by mal byť čistený pravidelne, aby sa zabránilo vzniku baktérií a hniloby. Odporúča sa pravidelné odsávanie nečistôt a používanie chemikálií, ako je chlór, na udržanie vody čistej.


Vždy dodržiavajte návody výrobcu pre správne čistenie bazéna.


Kedy vymeniť vodu v bazéne?


Voda v bazéne by sa mala meniť pravidelne, najlepšie každých pár týždňov, aby sa udržala potrebná hygiena a čistota. Ak je voda zakalená, znečistená alebo páchne, je čas na výmenu vody bez ohľadu na plánované intervaly.


Aký by mal byť objem bazéna na jedno dieťa?


Objem bazéna závisí od veku a veľkosti dieťaťa. Pre malé deti môže byť postačujúci bazén s objemom približne 100 až 200 litrov. Pre staršie deti je vhodné zvoliť väčší bazén s väčším objemom, aby si mohli lepšie užiť plávanie.


Ako prestrešiť bazén proti priamemu slnku?


Ak chcete chrániť vaše dieťa pred priamym slnkom počas plávania, existuje niekoľko možností. Jednou z nich je použitie slnečníka alebo markízy, ktorá poskytuje tieň nad bazénom. Ďalšou možnosťou je umiestniť bazén pod strechou, napríklad pod záhradný altánok či terasu.


Vyberte si z našej ponuky nafukovacích bazénov


Detský bazén do záhrady je skvelou investíciou do zábavy pre vaše deti počas horúcich letných mesiacov. Výber správneho bazéna vám umožní dosiahnuť maximálnu radosť a bezpečnosť pre vaše dieťa.

Prezrite si našu bohatú ponuku nafukovacích bazénov pre deti a vyberte si taký, ktorý bude ideálne vyhovovať vašim požiadavkám.

kruhový bazénik pre deti

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.