fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Domácnosť

Káva ako z kaviarne: Ako vybrať najlepší kávovar do domácnosti?

žena s kávovarom doma

Radi si doprajete svoju každé ráno cestou do práce šálku kávy z kaviarne na konci ulice, ale čoraz viac si uvedomujete, ako tým trpí vaša peňaženka? Náklady na každodenné kávičky sa naozaj zvyšujú. Čo keby ste si však mohli pripraviť kávu kaviarenskej kvality priamo vo vlastnej kuchyni?

V tomto článku vás prevedieme tým, ako nájsť cenovo dostupný, ľahko použiteľný kávovar, ktorý poskytuje profesionálne výsledky, takže môžete vynechať kaviareň a pripraviť si nápoje na úrovni u vás doma.


Ako si vybrať kávovar do domácnosti?

Zvážte typ kávovaru


Pri výbere kávovaru do domácnosti je dôležité zvážiť to, aký druh kávy pijete najradšej:


  • Ak ste milovníkom espressa, hľadajte kávovar, ktorý dokáže vyvinúť dostatočný tlak pre extrakciu espressa. Takýto kávovar je ideálny pre milovníkov silnej a intenzívnej kávy.
  • Pre fanúšikov cappuccina alebo latte je nevyhnutnou súčasťou kávovaru parná tryska na napenenie mlieka.
  • Pre tých, ktorí uprednostňujú klasickú filtrovanú kávu, je najlepšou voľbou kávovar s dobrou tepelnou stabilitou a správnou extrakciou.
  • Ak máte radi čerstvo mletú kávu, hľadajte automatický model s integrovaným mlynčekom.
  • A ak hľadáte stroj, ktorý je v prvom rade praktický, pohodlný a jednoduchý na použitie, siahnuť môžete po kapsulovom kávovare. Zabezpečíte si tak rýchlu prípravu s konzistentnou chuťou.


Premyslite si funkcie


Moderné kávovary prichádzajú s radou funkcií, ako je napríklad programovateľná teplota vody, nastavenie hrúbky mletia, alebo možnosť pripraviť viacero druhov kávy. Preto si vopred premyslite, ktoré funkcie sú pre vás dôležité.


Dizajn a rozmery


Nezabudnite, že kávovar bude pravdepodobne stáť na vašej kuchynskej linke, preto by mal zodpovedať nielen vašim funkčným potrebám, ale tiež sa hodiť k štýlu a veľkosti vašej kuchyne.


domáci kávovar

Rozpočet a značka


Ceny kávovarov sa môžu veľmi líšiť. Vyberte si značku s dobrou reputáciou a dostupnosťou zákazníckeho servisu. Rozpočet by mal odrážať nielen počiatočnú cenu, ale aj náklady na príslušenstvo, údržbu a spotrebu kávy.


Nezabudnite ani na výber kvalitnej kávy


Pri výbere kávovaru je často kladený dôraz na technické parametre a funkcie prístroja, no rovnako dôležitý je aj výber správneho druhu kvalitnej kávy.


Kvalita a druh kávy majú priamy vplyv na chuťový zážitok z každej šálky. Vyberajte kávu s ohľadom na pôvod, stupeň praženia a čerstvosť zŕn.



  • Káva z jedného pôvodu ponúka jedinečné chuťové profily, ktoré odrážajú charakteristiku svojej lokality, zatiaľ čo zmesi môžu poskytnúť vyváženú chuť z viacerých pôvodov.
  • Stupeň praženia zase ovplyvňuje intenzitu a plnosť chuti, pričom tmavšie pražená káva má silnejší a robustnejší profil, zatiaľ čo svetlejšie pražená má jemnejšiu a kyslastejšiu chuť.
  • Nakoniec, čerstvosť zŕn je kľúčom k tomu, aby vaša káva bola čo najaromatickejšia a zachovala si svoje chuťové vlastnosti.



Preto je dôležité kupovať kávu od dôveryhodných predajcov, ktorí poskytujú informácie o datume praženia, a skladovať ju správne, aby ste si mohli vychutnať každú šálku ako z kaviarne.


vrecko zrnkovej kávy v domácnosti

Vyberte si kvalitný kávovar z ponuky Fuego.sk


Výber správneho kávovaru znamená vyváženie medzi preferenciami, potrebou pohodlia a cenou. Dôkladný výber vám zaručí, že vaše ranné prebudenie bude vždy spojené s dokonalou šálkou kávy v pohodlí vášho domova.


Premeňte vašu kuchyňu na osobnú kaviareň vďaka našim kvalitným kávovarom a chutnej kvalitnej kávy.


Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.