fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Kancelária

8 tipov ako udržať poriadok na pracovnom stole

uprataný pracovný stôl

Už dlho vieme, že uprataný pracovný stôl má pozitívny vplyv na sústredenie a efektivitu práce. Prezrite si tieto nápady na šikovnú organizáciu pracovného stola a nájdite jednoduché, ale vysoko efektívne spôsoby, ako si upratať svoj pracovný priestor tak, aby vo vás nevzbudzoval frustráciu a podporoval vašu efektivitu.


Začnite dôkladným pretriedením


V prvom rade vyčistite svoj pracovný stôl. Odstráňte všetko, čo nesúvisí s prácou. Drôty, nabíjačky telefónov, rozhádzané sponky na papier, nožnice – to všetko odvádza vašu pozornosť od práce. Nechajte si na stole kancelárske vybavenie – počítač, tlačiareň, telefón, pretože tie sú pre prácu naozaj nevyhnutné. Ak tlačiareň príliš často nepoužívate, umiestnite ju na iné miesto, napríklad na skrinku vedľa pracovného stola.


Sem-tam stôl pretrite vlhčenou utierkou, alebo použite ručný vysávač, ktorým účinne a hlavne rýchlo odstránite prach a nečistoty.


Potrieďte si papiere a písacie potreby. Tento krok je naozaj dôležitý. Umožňuje vám zbaviť sa všetkého odpadu a ton papiera, ktoré nepotrebujete. Všetko, čo už nie je použiteľné, vyhoďte. Napríklad zlomené pravítko, zbytočné papieriky, ktoré ste si bezdôvodne nechali, perá, ktoré nepíšu, skrátka všetko, čo vám zbytočne zaberá priestor.


Nepodceňte svetlo


Kvalita osvetlenia vo vašej kancelárii môže ovplyvniť vašu náladu a pohodu. Slabé osvetlenie môže spôsobiť únavu očí, stres a celkovú únavu. 


Najlepším druhom svetla, ktoré môžete mať vo svojej kancelárii, je prirodzené svetlo. Ak môžete ovplyvniť umiestnenie vášho pracovného stola, vyberte si miesto blízko pri okne, ktoré vám zabezpečí dostatok prirodzeného svetla počas vašej pracovnej doby.


Ďalšia vec, ktorú treba zvážiť, je umiestnenie svetelných zdrojov. Myslite na dostatok rovnomerného svetla, aby ste mohli pracovať bez žmúrenia, ale zároveň sa uistite, že osvetlenie nespôsobuje odlesky na vašom monitore. Ak na svojom stole používate lampu, umiestnite ju tak, aby bola spodná časť tienidla približne vo výške vašej brady.


Rozmotajte káble


Ak takmer stále používate veľa zástrčiek, káblov a drôtov, potom je tento tip pre vás. Problém so zamotávaním drôtov a unáhleným hľadaním správnej šnúry je možné vyriešiť zviazaním prameňov káblovými zväzkami, zoskupením šnúr pomocou sponiek alebo zakúpením držiaka káblov a jeho pripevnením k stolu.


usporiadanie kablov na pracovnom stole

Zadovážte si organizéry na stôl


Na pracovnom stole by ste mali mať organizér na dokumenty, ktoré potrebujete mať vždy po ruke. Okrem toho by ste si mali zaobstarať jednoduchý stojan na perá a všetky kancelárske potreby, ktoré denne používate.


Všetky často potrebné veci musia byť umiestnené na strane prevládajúcej ruky, vďaka čomu sa nebudete musieť často naťahovať.


Môžete tiež urobiť krok navyše a rozdeliť všetky potrebné veci do rôznych sekcií pomocou farebných držiakov na súbory. Farby vám pomôžu odlíšiť jednotlivé kategórie a ušetria vám čas pri ich hľadaní.


Umiestnite na stôl kalendár


Sledovanie dátumov a stretnutí môže byť náročné. Prečo nechávať všetko na svoju pamäť? Umiestnenie kalendára na pracovný stôl je rýchlym a lacným spôsob, ako si jednoducho zapamätať všetky dôležité informácie a nezabudnúť na žiadne schôdzky či deadliny.


Odsuňte príslušenstvo na jednu stranu


Každý stôl potrebuje lampu, pohár s kávou a ďalšie drobnosti, ale ak máte všetko rozhádzané po pracovnej ploche, je ťažké naladiť sa na prácu. Uistite sa, že máte k dispozícii voľný priestor na uloženie počítača a dostatok voľného miesta na písanie a umiestnenie potrebných dokumentov.


Očistite si nielen stôl, ale aj počítač


Možno máte absolútne bezchybný minimalistický stôl, na ktorý môžete byť hrdí. Ak je však váš notebook plný totálneho neporiadku a nachádza sa v ňom množstvo priečinkov, súborov a obrázkov, musíte s tým súrne niečo urobiť. Súbory ponechané v chaose môžu viesť k náhodnému rozptýleniu pri práci či zdĺhavému hľadaniu. Skúste si nájsť aspoň 10 minút denne a pretriediť nahromadené súbory do priečinkov. Odstráňte nepotrebné z pracovnej plochy, vyčistite si záložky a vysypte kôš.


Zorganizujte si pracovný stôl s našimi pomôckami


Na Fuego.sk nájdete bohatý sortiment kancelárskych organizérov a pomôcok, ktoré vám uľahčia vašu prácu. Prezrite si našu ponuku a zadovážte si také vybavenie, vďaka ktorému sa zvýši vaša efektivita, aj celková chuť do práce. Pretože pracovať s chuťou sa oplatí!

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.