fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Kancelária

Aké kancelárske potreby by nemali chýbať vo vašej domácej pracovni?

pracovný stôl v domácej kancelárií

Počas pracovného týždňa trávime väčšiu časť dňa v zamestnaní. Ak patríte medzi ľudí, ktorí pracujú v kancelárii, určite viete, že tým najdôležitejším miestom je váš stôl. Okolo neho sa točí celý váš pracovný deň, od prípravy rôznych analýz a podkladov, tabuliek, článkov až po krátky oddych pri káve. Pracovný stôl je na jednej strane váš  súkromný “ostrovček”, no na druhej strane môže všetkým odhaliť vašu osobnosť.


Aké je ideálne pracovné miesto?


Opýtajte sa sto ľudí a dostanete sto odpovedí. Váš kolega má na stole milión vecí a k tomu dookola vystavané „hradby“ z archivačných boxov, no on sa v tom vyzná. Niekto zas uprednostňuje jednoduchosť v podobe pera a zošitu pre všetko. 

pracovný stôl v domácej kancelárií

Nový pohľad na prácu vďaka pandémii


Akokoľvek sme boli zvyknutí na svoj stôl v práci, počas pandémie nastala významná zmena. Aj keď to v mnohých firmách bolo dovtedy nepredstaviteľné, väčšina zamestnancov sa z kancelárií presunula do svojich obývačiek a kuchýň, tí šťastnejší do pracovní. O svoje pracovné stoly sa delili s partnermi, partnerkami, manželkami, manželmi a deťmi. Všetci vybočili zo svojich zabehnutých koľají, museli zmeniť svoje pracovné zvyky. Plánovať nanovo. Ideálnym pomocníkom sa stal rodinný plánovací kalendár, do ktorého si každý člen domácnosti mohol poznačiť svoje povinnosti, zabratie stola alebo počítača na prácu. 

Ujal sa nový model fungovania, tzv. hybridná práca, ktorá umožňovala rozdeliť si pracovný čas medzi fyzickou prítomnosťou v kancelárii (ak to okolnosti umožňovali) a prácou z domu. To však znamenalo nevyhnutné rozšírenie vybavenia domácej pracovne. Napriek tomu, že našim pracovným životom vládnu počítače, bez kancelárskych potrieb to nefunguje. 

Doma či v práci, sú VIP predmetmi písacie potreby. Ako prvé každému napadnú perá, ktoré v súčasnej technologickej dobe nevyužívame možno až tak často, no stále na to najdôležitejšie, podpisovanie dokumentov alebo zmlúv. Mnoho ľudí však stále uprednostňuje aj úpravy a poznámky dokumentov vo vytlačenej verzii, perá sú preto stále neoddeliteľnou súčasťou nielen na stoloch, ale aj v taškách a kabelkách. Výber je naozaj bohatý, od klasických guľôčkových, linerov až po luxusné atramentové. 

Nehynúcou klasikou sú ceruzky s grafitovou tuhou, ktoré nám v rôznych formách slúžia už viac ako 500 rokov. Ideálne sú na nákresy a rýchle poznámky. Ich výhodou je, že sa dajú veľmi rýchlo vygumovať.


Nespoliehajte sa len na digitál


Aj napriek tomu, že smartfóny prebrali väčšinu funkcií potrebných v dennom živote, využitie pre diár sa vždy nájde. Aj vedecké štúdie upozorňujú, že poznámky zapísané ručne, perom do zápisníka alebo diára, sa do ľudskej mysle uložia inak ako tie, ktoré naťukáme do aplikácie. Preto by diár mal byť súčasťou kancelárskeho vybavenia doma alebo v práci. Okrem svojej funkčnosti prináša aj bonus vo forme dizajnu. 

Zaujímavý elegantný diár, ktorý je vždy po ruke, môže slúžiť aj ako ďalšia forma sebavyjadrenia, a o svojom majiteľovi či majiteľke prezradí okoliu niečo viac. A notes, ktorý je vždy poruke, poslúži ako doplnok ku práci na dôležitom projekte, pretože poznámky sa z neho nestratia, keď vypadne elektrina alebo wifina, ani neláka pozornosť zlodejov ako ultratenké laptopy. Dokonca neskratuje ani po poliatí kávou!          


Bez kancelárskeho papiera sa stále nezaobídeme


Dôležité termíny sú zapísané a projektové poznámky pribúdajú. Niekedy je však tých tém toľko, že sa človek  začína strácať aj vo vlastných poznámkach, a to je príležitosť pre post-it bločky. Vďaka svojej farebnosti pomôžu rozlišovať typy úloh či ich dôležitosť. 

Napriek postupujúcej elektronizácii sa bez papiera ešte stále nezaobídeme. A teda  doma aj v práci je dôležitým pomocníkom tlačiareň. Vytlačené dokumenty však potom treba aj niekam rozumne uložiť. Niekomu viac vyhovuje uloženie dokumentov horizontálne v krabiciach, inému zas skôr listovanie v šanonoch. Správna organizácia a poriadok vo veciach zefektívňujú naše pracovné výstupy, stačí si vybrať ten správny archivačný systém.

písacie potreby do kancelárie

Kreativita detí nemá hraníc


Ak sú členmi domácnosti aj školopovinné deti, nie je témou len home office, ale už aj domáca škola. Písací stôl je pre ne pracovným nástrojom rovnako, ako pre nás stôl v kancelárii.

Precvičovanie písma, úlohy, projekty, kresby. Detské ruky si toho pýtajú viac, ako len obyčajné guľôčkové pero a ceruzku. Písací stôl si v tomto prípade vyžaduje iný spôsob organizácie. Deti zužitkujú všetko, čo je poruke, preto pozor na potrebné drobnosti ako klipy, sponky a gumičky, vďaka detskej fantázii sa môžu ukázať v netušených kombináciách. Pomôže, ak si dopredu poviete, čo je k dispozícii a ktoré kancelárske potreby potrebujete len pre seba. Zamerajte ich pozornosť na objavovanie možností peračníka. Ten  v sebe schováva základnú výbavu do školy – perá viacerých farieb, ceruzky, pastelky, gumu, kružidlo či nožnice. No toto ani zďaleka nie je všetko! Je to aj výborné miesto na rôzne poklady, ktoré sa raz zídu, no nie je praktické mať ich stále so sebou. Preto všetci v domácnosti privítajú mnoho boxov, obalov, škatúľ a krabičiek s dostatkom priehradiek na všetky drobnosti.  


Kancelárske potreby od Fuego


Zachovať poriadok v domácej kancelárii a zároveň obývačke je základom pokoja a pohody. My k tomu vieme prispieť bohatou ponukou kancelárskych potrieb, tak tam nezabudnite nakuknúť hneď teraz.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.