fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Kancelária

Domáca pracovňa: Ako ju zariadiť v spálni či obývačke?

domáca pracovňa v obývačke

Práca z domu sa pre mnohých z nás stala súčasťou každodenného pracovného života. Prečo si ju teda neurobiť čo najpríjemnejšou a najproduktívnejšou? Či už potrebujete zariadiť samostatný pracovný priestor, alebo len vyčleniť kútik v existujúcej miestnosti, tento článok vás vybaví tipmi, trikmi a radami potrebnými na vytvorenie vlastnej domácej pracovne.


S trochou kreativity a niekoľkými dobre zvolenými kúskami môžete svoju spálňu, obývačku alebo akúkoľvek inú miestnosť v dome premeniť na skvelú domácu pracovňu.


Aké vybavenie je potrebné pre modernú pracovňu v dome?


Ak chcete mať funkčnú a štýlovú domácu kanceláriu, mali by ste investovať do správneho vybavenia. K základom patrí kvalitný pracovný stôl v dobrej výške, pohodlná, najlepšie ergonomická stolička a správne osvetlenie, ktoré nebude namáhať váš zrak. 

Možno budete chcieť zvážiť aj investíciu do vhodných úložných priestorov, ako sú police a kartotéky.

Okrem nábytku a technológií by ste mali myslieť aj na to, aby ste sa vo vašej domácej pracovni cítili príjemne a uvoľnene. To môžete dosiahnuť jej personalizáciou pomocou bytových doplnkov a dekorácií. 

Napríklad môžete do svojho pracovného kútiku pridať upokojujúce izbové rastliny alebo fotografie vašej rodiny či priateľov, ktoré vás budú inšpirovať pri práci.


Zariadenie pracovného kúta v spálni

pracovňa v spálni

Ak sa rozhodnete zariadiť si domácu kanceláriu v spálni, neznamená to, že by ste mali obetovať estetiku v prospech ergonómie. Stále totiž môžete aj v spálni vytvoriť oddelný kútik alebo vymedziť miesto vstupu, aby vaša domáca kancelária vyzerala atraktívne a príťažlivo.


1. Zamerajte sa na pohodlie a ergonómiu


Pri zariaďovaní priestoru myslite na pohodlie a ergonómiu. To znamená, že nezabudnite na pohodlnú stoličku s nastaviteľnou výškou a podrúčkami a vyberte si stôl správnej veľkosti pre danú miestnosť.


2. Udržujte svoj pracovný kútik čistý a usporiadaný


Spálňa je miestom, kde sa chceme cítiť dobre a uvoľnene, k čomu nám rozhodne nepridá pohľad na plný stôl papierov hneď po zobudení. Preto ak sa rozhodnete umiestniť svoju pracovňu do spálne, nezabudnite na pracovnom stole neustále udržiavať poriadok a organizáciu.


Doplňte ju úložnými systémami, policami, zakladačmi, zásuvkami a výstavnými prvkami podľa svojho štýlu a potrieb.


3. Zakryte rušivé káble


Šnúry a káble pôsobia viac než rušivo a nezanechávajú dobrý dojem z miestnosti. Čím viac sme odkázaní na elektroniku, tým viac nás pohltia spletité a zamotané šnúry. 


Skúste preto siahnuť po predmetoch, ktoré môžu tieto šnúry skryť tak, aby neboli na očiach a nezavadzali.


Domáca pracovňa v obývačke: Ako na optimalizáciu priestoru a zónovanie?

moderná pracovňa

Ak sa rozhodnete zariadiť si domácu kanceláriu v obývacej izbe, je potrebné zvážiť niekoľko vecí.


1. Vymedzte si svoju pracovňu v obývačke


Po prvé, koľko priestoru máte k dispozícii a ako ho môžete čo najlepšie využiť, aby ste vytvorili efektívny pracovný priestor, ktorý je zároveň príjemný na pohľad? Označte si, kde chcete mať pracovný priestor, aby každý poznal hranice vášho osobného pracoviska. 

Po druhé, premyslite si, ako môžete priestor rozdeliť – či môžete pridať nejaký typ nábytku, aby váš pracovný priestor skutočne vyzeral ako samostatná miestnosť v rámci obývačky.


2. Vyskúšajte zónovanie


Ak je to možné, pokúste sa umiestniť kanceláriu na opačných stranách obývacej izby – pomôže to vytvoriť oddelený priestor a poskytne určité vizuálne oddelenie medzi pracovnými a voľnočasovými aktivitami. 

Ak v obývacej izbe nie je dostatok miesta, skúste ju rozdeliť do zón pomocou rôznych farieb alebo textúr na oboch stranách, aby ste zvýraznili rozdiely medzi pracovnými a zábavnými priestormi.


3. Zamerajte sa na prirodzené svetlo


Prenikanie prirodzeného svetla je dôležitým prvkom pri navrhovaní vašej domácej kancelárie. Vyhnite sa mŕtvym rohom, ktoré fungujú iba pri umelom osvetlení a umiestnite svoj priestor do oblasti, ktorá má okno alebo dokonca strešné okno, ak to dokážete. 

Niekoľkohodinová práca pri umelom svetle môže negatívne ovplyvniť náladu, najmä keď pracujete z domu a v samote.


Zariaďte si pracovný priestor moderne a funkčne


Pri vytváraní modernej domácej kancelárie je potrebné zvážiť mnoho komponentov – od výberu správneho nábytku a dekorácií až po zabezpečenie potrebných nástrojov a vybavenia na pohodlnú prácu.

Ak venujete čas plánovaniu a vytvoreniu dokonalej domácej pracovne podľa svojich potrieb, výsledkom môže byť príjemný, inšpiratívny priestor, v ktorom budete radi tráviť svoje pracovné chvíle.

Vybavenie si môžete vybrať z našej bohatej ponuky na Fuego.sk, kde nájdete všetko možné od výmyslu sveta pre potreby vašej domácej pracovne aj iných miestností v dome.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.