fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Rodina

Kedy je Valentín 2024? Inšpirujte sa tipmi na darčeky pre ženy aj mužov

darček na valentína

Opäť sa blíži deň sv. Valentína a s ním aj príležitosť potešiť našich drahých milovaných. Ako môžete tento rok osláviť Valentína a aký darček vybrať pre muža alebo pre ženu? Pripravili sme pre vás zoznam originálnych tipov.


Ako vznikol Valentín a prečo sa dnes slávi po celom svete?


Deň svätého Valentína, ktorý už tradične slávime 14. februára, má hlboké korene, ktoré sa datujú do minulosti. Sú spojené s viacerými svätcami, avšak najvýraznejšia postava medzi nimi, rímsky kňaz Valentín z 3. storočia, sa vyznamenal svojím odvážnym činom v čase vlády cisára Claudia II.


Tento rímsky panovník mal svoje špecifické názory na vojnovú stratégiu a veril, že ženatí muži sú nevhodní pre armádu, preto zakázal zásnuby a sobáše v Ríme. 


Valentín, ako kňaz, sa odvážne vzoprel tomuto zákazu a tajne sobášil zamilované páry, za čo bol napokon uväznený a odsúdený na smrť. Jeho smrť, ktorá nastala 14. februára roku 296, sa stala legendárnou, a to najmä vďaka milostnému listu, ktorý poslal dcére väzenského dozorcu. 


Sv. Valentín tak položil základ pre tradíciu posielania valentínskych prianí.


Pápež Gelasius I. v roku 469 vyhlásil deň Valentínovej smrti za pamätný, aby uctil jeho obetavosť a lásku. Odvtedy sa svätý Valentín stal patrónom zaľúbených a tento jeho deň sa rozšíril po celom svete.


Sviatok lásky a náklonnosti, teda 14. február, je dnes populárny nielen na Slovensku, ale aj v mnohých ďalších krajinách, bez ohľadu na pravdivosť týchto legend.


Na kedy pripadá Valentín v roku 2024?


Deň zaľúbených budeme v roku 2024 sláviť v strede pracovného týždňa, a to v stredu 14. februára


Napriek tomu však môžeme z tohto dňa urobiť nevšedný a osláviť ho so svojimi najdrahšími. Obdarovávanie na Valentína je symbolickým gestom, ktorým vyjadrujeme naše city a pripomíname si, aké dôležité sú vzťahy v našich životoch.


Tipy na darčeky na Valentína pre ženy

valentínsky darček pre muža

Potešiť ženy v tento špeciálny deň môžeme rôznymi spôsobmi. Okrem klasických darčekov, ako sú kvety, šperky či kvalitná spodná bielizeň, môžete však tento rok vymyslieť aj niečo kreatívnejšie.  


Tu vám prinášame pár tipov na originálne darčeky na Valentína pre ženy:


1. Domáci SPA balíček pre chvíle relaxácie


Vytvorte pre vašu partnerku domáci SPA balíček, ktorý jej poskytne príležitosť na relaxáciu a oddych v pohodlí domova. Začnite výberom esenciálneho oleja s upokojujúcimi vlastnosťami, ako sú levanduľa, bergamot alebo ylang-ylang.


Ďalej zaobstarajte soľ do kúpeľa alebo kúpeľové bomby s príjemnými vôňami. 


Tieto produkty pomáhajú nielen relaxovať telo, ale aj potešiť zmysly. Taktiež nezabudnite na vonnú sviečku, ktorá pri kúpeli dodá intímny nádych.


Pridajte do balíčku kvalitné hydratačné krémy a oleje na telo, ktoré zanechajú jej pokožku hebkú a vyživenú.


Ak chcete ísť ešte hlbšie a vytvoriť ešte unikátnejší zážitok, kúpeľ jej rovno pripravte. Vytvorte zároveň playlist relaxačnej hudby alebo meditačných nahrávok, ktoré môže počúvať počas relaxácie.


Prípadne si kúpeľ dajte spolu s ňou a užite si romantické a pokojné spoločné chvíle.


2. Navarte jej chutnú, netradičnú večeru


Pripraviť pre vašu partnerku chutnú a netradičnú večeru môže byť taktiež vzrušujúcim a originálnym darčekom na Valentína. Vyberte si nejakú medzinárodnú kuchyňu a jedlo, ktoré si bežne nevaríte, napríklad niečo z ázijskej kuchyne, ktorá je známa svojimi bohatými chuťami a rôznorodými ingredienciami.


Pátrajte po autentických receptoch a venujte pozornosť detailom, aby ste čo najvernejšie zachytili charakter vybranej kuchyne. Ak chcete ísť ešte ďalej, môžete ako súčasť darčeka zaobstarať špeciálne kuchynské náčinie, ako je napríklad wokovacia panvica, ktorá je ideálna pre prípravu rýchlych a chutných ázijských jedál. 


Toto vybavenie nielenže obohatí vašu kuchyňu, ale tiež umožní experimentovať s novými receptami aj v budúcnosti.


program na valentína

Predstavte si, ako jej naservírujete dokonale pripravené jedlo pri sviečkach a s hudbou, ktorá doplní atmosféru. Táto večera nebude len o jedle, ale o celkovej skúsenosti, ktorá ukáže, koľko úsilia ste ochotní vložiť do jej potešenia a prekvapenia.


3. Rozvíjajte jej talenty a zručnosti


Darček, ktorý podporuje a rozvíja talenty a zručnosti vašej partnerky, môže byť jedným z najosobnejších a najvýznamnejších spôsobov, ako jej ukázať vašu lásku a podporu. 


Premyslite si preto oblasti, kde by možno chcela vaša priateľka zlepšiť svoje zručnosti alebo odkryť nové záľuby. 


Možno má skrytú túžbu naučiť sa niečo nové, či už je to:


  • maľovanie,
  • fotografia,
  • varenie alebo
  • tanec.


Predstavte si, ako by jej oči zasvietili, keď zistí, že ste jej zabezpečili kurz alebo workshop v oblasti, ktorá ju vždy lákala. Darček, ktorý podporuje jej osobný rozvoj a záujmy, hovorí viac než tisíc slov. 


Ukazuje, že si vážite jej individualitu a chcete jej pomôcť rásť a rozvíjať sa.


Tipy na darčeky na Valentína pre mužov

darček na valentína od ženy


Pri výbere darčeka pre muža na Valentína sa snažte premýšľať mimo bežných rámcov a zvážte niečo originálne a osobné, čo by odzrkadľovalo jeho záujmy a vášne.


Tu vám prinášame pár tipov na originálne darčeky na Valentína pre mužov:


1. Potešte ho technologickým gadgetom


Pre muža, ktorý má záujem o najnovšie technológie a gadgety, je ideálnym darčekom na Valentína niečo, čo ho zaujme a zároveň bude pre neho užitočné.


Radosť mu môžete urobiť napríklad inteligentnými hodinkami s množstvom funkcií, ktoré mu umožnia nielen sledovať jeho dennú aktivitu, ale aj zefektívnia jeho prácu a každodenný život.


Môžete tiež zvážiť slúchadlá s aktívnym potlačením hluku, ktoré by boli ideálne na lepšie sústredenie v práci alebo lepší zážitok z hudby. Ak má rád fotografovanie, darujte mu dron s kamerou, ktorý mu otvorí úplne nové možnosti pre jeho fotografické projekty a dobrodružstvá.


Pre domácich majstrov môže byť skvelým darčekom inteligentné domáce náradie, ako napríklad bezdrôtový elektrický skrutkovač s rôznymi nasaditeľnými hlavicami.


2. Rozprúďte v ňom dobrodružstvo vďaka adrenalínovému zážitku


Pre muža, ktorý miluje vzrušenie a dobrodružstvo, môže byť ideálnym darčekom adrenalínový zážitok:


  • Jednou z možností môže byť jazda na závodnom aute na profesionálnej pretekárskej trati. Nechajte ho zažiť rýchlosť a vzrušenie z jazdy v luxusnom športovom vozidle.
  • Ak má radšej vzdušné dobrodružstvá, skúste mu darovať tandemový skok s padákom.
  • Pre milovníkov prírody by mohol byť zase zaujímavým darčekom kurz prežitia v divočine, kde sa naučí základy prežitia v prírode.


Každý z týchto adrenalínových zážitkov ponúka nielen vzrušenie a napätie, ale aj príležitosť na osobný rast a prekonávanie hraníc. Je to darček, ktorý mu umožní zažiť niečo nezabudnuteľné a ukazuje, že podporujete jeho dobrodružného ducha.


3. Darujte športové vybavenie


Ak váš partner miluje pohyb a šport, darujte mu darček, ktoré zodpovedá jeho športovým záujmom a aktivitám.


Ak je napríklad nadšencom outdoorových aktivít, zvažte darček, ako je:



Pre milovníkov cyklistiky by zase mohli byť skvelým darčekom vylepšenia na ich bicykel, ako sú:


  • nové svetlá,
  • cyklopočítač alebo
  • vysoko kvalitná cyklistická prilba.


Vyberte vhodný darček na Valentína na Fuego.sk


Hľadáte iný vhodný darček na Valentína? Navštívte Fuego.sk, kde nájdete širokú ponuku darčekov pre mužov aj ženy. Či už hľadáte niečo romantické, originálne, alebo praktické, Fuego.sk disponuje bohatou pre každého.


Prezrite si našu kolekciu a vyberte darček, ktorým potešíte vašu lásku tento rok na Valentína.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.