fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Rodina

TOP kempy na Slovensku: Kde sa oplatí ísť kempovať?

najkrajšie kempy na Slovensku

V letných horúčavách, keď slnko prudko praží, nenájdete lepšie osvieženie inde než v horách obklopený malebnou prírodou. Preto sme si pre vás pripravili tipy na netradičnú dovolenku na Slovensku – kde ísť, ak sa rozhodnete pre kempovanie v prírode. Pozrieme sa na obľúbené a kvalitné kempy, kde si môžete užiť nezabudnuteľné chvíle strávené pod jasnými hviezdami.


Doprajte si reset v slovenskej prírode


Kto by nemiloval pokoj, ktorý príroda prináša? Vo svete plnom ruchu a stresu je táto forma oddychu ako raj pre dušu. Kempovanie ponúka neodolateľné výhody, ktoré lákajú milovníkov prírody z celého sveta.

Kempovanie ponúka plno dobrodružstiev a nových skúseností. Môžete objavovať nádhernú prírodu, pozorovať divokú faunu a flóru, zachytiť západy slnka nad horami a sledovať padajúce perzeidy na oblohe.

Každý deň prináša nové dobrodružstvo a zážitky.

TOP miesta, kde ísť kempovať na Slovensku

Ak si chcete urobiť prehľad o miestach, kde sa oplatí ísť kempovať a stráviť nezabudnuteľný čas, máme pre vás viacero tipov na kempy na Slovensku:


1. Camp Pacho – západné Slovensko


Camp Pacho sa nachádza v srdci prírody, pri malebnom meste Veľká Čausa len 3 km od Prievidze. Ak hľadáte ideálne miesto na oddych, tento kemp vám poskytne všetko, čo potrebujete.

Camp Pacho ponúka:

  • 24 odstavných miest pre karavany,
  • 20 miest pre stany a
  • 7 útulných zrubov pre tých, čo predsa preferujú posteľ a vlastnú sprchu.

Pre majiteľov karavanov je k dispozícii výlevka chemického WC a 24 miest s prípojkou na elektrickú energiu. Skvelé jedlo si môžete vychutnať v autentickej reštaurácii Koliba PACHO, kde ochutnáte pravú slovenskú kuchyňu.

Vybavenie kempu spĺňa vysoký štandard. K dispozícii tu máte:

  • kuchynku,
  • práčku,
  • parkovisko,
  • ohnisko a
  • detské preliezky pre najmenších.

Nechýba ani teplá sprcha, recepcia a možnosť vstupu so zvieratami. V kempe nájdete aj nafukovacie atrakcie, trampolíny, hojdačky a športoviská pre volejbal a nohejbal.

Skrátka všetko, čo potrebujete na aktívny a zábavný pobyt.


2. ATC Nová Duchonka – západné Slovensko


Ďalším zaujímavým kempom na západnom Slovensku je ATC Nová Duchonka. Kemp sa nachádza v obci Prašice. Krištáľovo čisté jazero, okolitá príroda, prvotriedne služby, športové aktivity, poriadok a čistota – to všetko nájdete na Duchonke.


V areáli Duchonky nájdete niekoľko možností ubytovania.

 

Pre tých, ktorí si neželajú stanovať v tieni stromov, sú pripravené pohodlné drevené bungalovy s vlastnou kuchynkou a kúpeľňou. Pre tých, čo však vyskúšajú spať v stane, sú pripravené stanovištia s modernými sociálnymi zariadeniami.

A samozrejme, vaši štvornohí miláčikovia sú tu vítaní s otvorenou náručou.

V areáli kempu Duchonka Camping nájdete aj rôzne požičovne, kde si môžete prenajať bicykle, športové potreby a spoločenské hry. Ak máte chuť na grilovanie alebo opekanie, s radosťou vám požičajú gril alebo palice.

Krásna atmosféra dovolenky je ešte obohatená zaujímavými možnosťami na výlety po okolí. Okrem objavovania nádhernej prírody sa môžete ponoriť aj do bohatej histórie tohto miesta. S celou rodinou si môžete vybrať prechádzku okolo jazera, vyšantiť sa na pestrých cyklotratiach alebo začať deň s rannými cvičeniami jogy.


3. Camping Liptovská Mara – stredné Slovensko

kemping pri vode na Liptovskej Mare

Liptovská Mara nedostala svoju prezývku slovenské more len tak. Je najväčšou vodnou nádržou na Slovensku a obklopujú ju nádherné pláže. Stala sa tak obľúbeným miestom pre milovníkov vodných a outdoorových športov.

Ponúka dokonalé podmienky pre:

  • jachting,
  • windsurfing,
  • rybolov,
  • vyhliadkové plavby loďou,
  • cykloturistiku,
  • turistiku a mnoho ďalších aktivít.

A na jej brehu nájdete obľúbený kemp Liptovská Mara - Mara Camping v Liptovskom Trnovci. V tomto kempingu si prídu na svoje všetci.

Máte tu na výber rôzne možnosti ubytovania:

  • môžete si vybrať z chatiek,
  • prísť s karavanom alebo
  • si priniesť či zapožičať stan.

 

Na trávnikovej ploche s elektrickými prípojkami máte k dispozícii dostatočne veľa miesta. V kempe sú k dispozícii moderné sociálne zariadenia a samozrejmosťou je aj pripojenie na Wi-Fi, takže môžete ostať pripojení aj v prírode.

Okrem toho, v okolí kempu nájdete množstvo stravovacích zariadení, kde si môžete vychutnať chutné jedlá. V cene ubytovania máte navyše aj vstup na pláž a výhodné zľavy na vodné atrakcie, čo vám zaistí ešte väčšiu zábavu počas vášho pobytu.

4. Goralský dvor – východné Slovensko


V nádhernej atmosfére Pienin, v obci Haligovce, len kúsok od Červeného Kláštora, nájdete kemp Goralský dvor. Ak milujete aktívny oddych v prírode, tento kemp vám ponúka bohaté možnosti, ako načerpať nové zážitky a prežiť dobrodružstvo.

V kempe máte možnosť zapožičania bicyklov, kajakov a raftov na splav Dunajca, ktorý vás zavedie do nádherných scenérií.

Odtiaľto začínajú aj viaceré turistické chodníky, ktoré vedú na hrebeňové túry cez Haligovské skaly až do Poľska. Pre tých, ktorí túžia po kultúre, pripravujú na Červenom Kláštore zaujímavé podujatia, na ktoré vás radi odvezú z kempu.

Kemp Goralský dvor je plný zábavy a aktivity pre všetkých.

Užiť si môžete osviežujúci bazén, ktorý sa nachádza v areáli, požičať si gril alebo si opiecť špekačky na ohnisku. Deti sa zase zabavia na dobre vybavenom ihrisku a trampolíne. Kontaktná farma vám umožní pohrať sa s domácimi zvieratkami a v skanzene historických strojov sa prenesiete do minulosti.

A nemusíte sa obávať ani hladovania, pretože v areáli nájdete reštauráciu a letnú kolibu, kde si pochutnáte na dobrotách.

5. ForRest Glamping  – stredné Slovensko

kemp na slovensku pri Banskej Štiavnici

A ako posledný tip vám prinášame netradičné a výnimočné miesto, ktoré je na Slovensku prvé svojho druhu. Ide o areál ForRest Glamping nachádzajúci sa v Banskej Štiavnici blízko jazera Počúvadlo.

Fenomén nazývaný „glamping“ spája kempovanie s luxusom.

Môžete tu zažiť neobyčajný pobyt v luxusných stanových chatkách, kde sa budete cítiť pohodlne ako v hotelovej izbe. Glamping je tak ideálnou voľbou pre tých, ktorí obľubujú prírodu, ale nechcú sa vzdať pohodlia a výnimočných zážitkov.

Okrem nezabudnuteľného kempovacieho dobrodružstva si tu môžete dopriať aj relax vo vírivke alebo v saune. A ak si chcete užiť aktívnu zábavu, máte možnosť požičať si bicykle alebo paddleboardy, a objaviť tak okolitú krásu.

Kedy je najlepší čas na kempovanie na Slovensku?


Letné mesiace od júna do augusta sú najobľúbenejšími mesiacmi na kempovanie na Slovensku. Počasie je teplé a slnečné, ideálne na outdoorové aktivity.

Ak sa však chcete vyhnúť najväčším návalom ľudí, na kempovanie s rodinou sú dobrými mesiacmi aj máj či september.

kempovanie s rodinou na Slovensku

Akú základnú výbavu na kempovanie potrebujete?


Nezabudnite si so sebou zbaliť:


Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.