fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Škola

Čo nemôže chýbať v školskej výbave pre prváka? Poradíme vám

prvacik prvy den v skole

Prvá trieda prináša prvé zodpovednosti. Nástup detí do školy je veľkým míľnikom nielen pre samotné deti, ale aj pre ich rodičov. Na tento moment sa treba dobre pripraviť. Čo by nemalo chýbať v povinnej výbave prváka, a ako vybrať správne pomôcky?


Školáci sa musia pripravovať do školy na rôzne predmety. Veľakrát toho so sebou musia nosiť naozaj veľa. Preto je dobré vedieť, čo je nevyhnutný základ, ktorý im príliš nezaťaží tašku a zároveň sa im zíde na každom predmete.


Čo by mal obsahovať peračník prváka?


Peračník prváka by mal byť plný farebných a veselých písacích potrieb, ktoré vašim ratolestiam navodia príjemný a uvoľnený pocit. Ak sa budú tešiť, že vytiahnu, použijú a ukážu svojim spolužiakom svoje veselé písacie potreby, bude pre nich škola a aj vykonávanie domácich úloh záživnejšie.


Základné pomôcky, ktoré by nemali chýbať v peračníku prváka sú perá, ceruzky, pastelky, guma a strúhadlo. Zísť sa môže aj pravítko, lepidlo a nožnice.


Ako správne vybrať ceruzky a pero?


Prváci píšu prvé týždne prevažne s ceruzkami. Až neskôr prechádzajú na písanie perom. Pri výbere ceruziek odporúčame zvoliť si trojhranné ceruzkyy, ktoré uľahčujú správny úchop.


Výber správneho pera by ste taktiež nemali zanedbať. Pero by malo v rukách dieťaťa dokonale sedieť. Malo by byť ľahké a ergonomicky prispôsobené úchytu.


Na začiatku deti väčšinou používajú klasické bombičkové perá. Ich výhodou je vysoký hrot, vďaka ktorému žiak vidí, čo a ako píše, avšak bombičky treba často vymieňať a pri nesprávnom nasadení alebo zaobchádzaní môžu zanechávať machule. Tie sa však dajú jednoducho odstrániť zmizíkom.


Populárnou voľbou sú aj guľôčkové rollery, ktoré pomáhajú bojovať proti únave svalstva ruky a ľahko sa kĺžu po papieri.


Ako vybrať pastelky?


V súčasnosti je výber školských pomôcok skutočne bohatý, takže zvoliť si tie správne farbičky sa vám môže zdať ako hotová veda. Pri výbere farbičiek pre prvákov myslite však v prvom rade na to, aby sa im pastelky dobre držali v ruke. Vhodnou voľbou môžu byť pastelky s mäkším a mastnejším hrotom, vďaka ktorým bude kreslenie jednoduchšie a plynulejšie. Dobrým tipom môžu byť napríklad farbičky Stabilo, ktoré podporujú správny úchop a znižujú únavu rúk prváčikov.

skolske potreby a vybava pre prvaka

A čo zošity?


Školy väčšinou rodičom poskytujú usmernenie, aké zošity budú prváčikovia potrebovať. Väčšinou však ide o malé tenké zošity, ktoré majú veľké riadky, aby sa prvákom dobre cvičili písmenká a slová. Aj tu platí pravidlo – čím veselšie zošity budú, tým lepšie. Deti si tak budú písanie viac užívať a školu budú brať nielen ako povinnosť, ale aj ako hru. Pre lepšiu organizovanosť v školskej taške je dobré zabezpečiť dieťaťu aj box na zošity.


Aké ďalšie pomôcky bude dieťa potrebovať?


Deti budú pravdepodobne potrebovať aj vlastnú výbavu na výtvarnú výchovu. Táto výbava väčšinou zahŕňa pomôcky, ako napríklad voskovky, vodové farby, temperové farby, štetce rôznych veľkostí, pohárik na štetce, lepidlo a nožnice. Okrem toho budú potrebovať aj výkresy, čisté biele papiere a farebné papiere. Najlepšie je pomôcky oddeliť do samostatného vrecúška, ktoré bude určené na výtvarnú.


Čo ak je vaše dieťa ľavákom?


Pri nástupe vášho dieťaťa do školy už pravdepodobne viete, či je jeho dominantnou pravá, alebo ľavá ruka. Na trhu nájdete mnoho produktov pre pravákov, pretože tvoria viac ako 90 % populácie. V súčasnosti však už nie je problém zohnať aj pomôcky, ktoré sú určené pre zvyšných 10 %, a ktoré sú prispôsobené potrebám ľaváka. 


Zadovážiť im môžete špeciálne peráfarbičky či dokonca nožnice pre ľavákov, ktoré žiakom poskytnú viac pohodlia a menej stresu.


Nakúpte všetky pomôcky na jednom mieste


Nákup školských pomôcok pre prváka sa spočiatku môže zdať zložitý, avšak výhodou je, že všetky tieto potreby môžete u nás nakúpiť na jednom mieste. Zaobstarajte výbavu pre prváka ešte dnes a vyberte si z bohatého sortimentu školských potrieb tie pravé pomôcky pre vaše potreby.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.