fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Škola

Hľadáte vhodné pero pre prváčika? Pomôžeme vám s výberom

písanie guľôčkovým perom

S blížiacim začiatkom školského roka sa rodičia budúcich prvákov začínajú strachovať a rozmýšľať, čo všetko svojmu prváčikovi nakúpiť, aby mu nástup do školy čo najviac uľahčili. Jednou z nevyhnutných vecí je pero pre prváka, bez ktorého sa v školských laviciach nezaobíde. Aké sú možnosti výberu a podľa čoho vyberať?


Na čo sa pri výbere pera zamerať?


Prváčikovia, ktorí s písaním len začínajú, potrebujú kompaktné a pevné perá. Preto by mali mať perá odolné voči zlomeniu. Deti držia perá alebo pastelky v zovretí päsťou alebo štyrmi prstami. Potrebujú hrubé perá s hrubými tuhami , ktoré môžu dobre uchopiť.


Jedným z najdôležitejších faktorov je, aby sa pero dieťaťu v ruke držalo čo najprirodzenejšie. Ak je navyše dieťa ľavákom, pero musí mať rýchloschnúci atrament, aby sa zabránilo rozmazaniu.


Pri výbere pera zvážte aj to, či má pero ergonomické vlastnosti, alebo nie. Používanie ergonomického pera so širšou úchopovou časťou bude pre vaše dieťa omnoho pohodlnejšie a uľahčí mu jeho začiatky s písaním. Takéto pero má trojhranný úchop, a časť, ktorú dieťa drží medzi prstami je tiež väčšinou mäkšia a upravená proti šmýkaniu. 


Dôležitým prvkom pri výbere je aj stopa, ktorú pero zanecháva. Prváčikovia by mali zanechávať stopu o veľkosti 0,5 mm, pokročilejší môžu využívať aj perá s užšou stopou okolo 0,3 mm.


Typy pier


Jednotlivé perá sa líšia v šírke hrotu, ergonómii, a taktiež v dizajne.


Na výber je množstvo typov pier, ktoré môžete vašim prváčikom kúpiť. Perá môžeme rozdeliť do týchto kategórií:


Guľôčkové perá


Ide o klasické, najbežnejšie pero na trhu. Tieto perá sú lacné, dlho vydžia a keď dopíšu, stačí, aby ste vymenili náplň a pokračovali v písaní. 


Guľôčkové pero je vhodné aj pre ľavákov, nakoľko nerobí šmuhy a rýchlo schne, a taktiež aj pre deti, ktoré pri písaní neprimerane tlačia. Hrot pera je totiž odolný a nezlomí sa ani pri tlaku.


guľočkové perá

Atramentové perá


Atramentové bombičkové perá boli kedysi nutnosťou pri nástupe prváčika do školy. 


Dnes však už tieto perá nahrádzajú skôr modernejšie rollerové perá.  Hoci plniace perá možno použiť na bežný papier, odporúča sa použiť hrubší papier, pretože väčší výstup vodného atramentu z pera pravdepodobne presiakne cez tenkú stránku. 


 Pri písaní treba taktiež myslieť na to, aby ste na papier príliš netlačili. Inak by sa mohol hrot pera poškodiť.


Rollery


Ide o novodobejšiu náhradu bombičkových pier, ktorú pre svoje deti volí čoraz väčšie množstvo rodičov. Rollery sú naplnené atramentom, ale guľôčka, ktorou pero píše, je keramická. Keramická guľôčka na rolleri sa však narozdiel od kovového hrotu bombičkových pier pri silnejšom pritlačení na papier nerozteká, a je aj odolnejšia proti zlomeniu.


Vyberte si z našej ponuky


Každý typ pera má svoje silné a slabé stránky. Ktoré pero je pre vášho prváčika to pravé? Prezrite si našu bohatú ponuku školských pier na Fuego.sk . V našom výbere nájdete všetky vyššie spomínané typy pier v rôznych cenových kategóriách, preto si na svoje príde každý. Pozrite si najpredávanejšie modely školských pier a doprajte vášmu dieťaťu úspešný štart do nových školských rokov.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.