fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Škola

Peračník pre prváka: Ako vybrať ten správny?

školský peračník na stole prváka

Nie je peračník ako peračník: Môže mať tisíce podôb, tvarov a veľkostí. Na čo sa treba zamerať pri kúpe peračníka pre prváka? Čo všetko by mal dobrý peračník obsahovať? Pozrime sa na hlavné parametre a typy peračníkov, ktoré sú vhodné pre prvý ročník základnej školy.


Aké sú možnosti?


Jedným z najlepších spôsobov, ako prinútiť vaše deti, aby sa tešili do školy, je zaobstarať im atraktívne vybavenie do školy, ktoré budú radi používať a tešiť sa z neho. Platí to najmä u prváčikov, ktorí idú do školy prvýkrát a tešia sa na každý nový zážitok. 


Na trhu možno nájsť rôzne typy peračníkov, ktoré ponúkajú hravé dizajny, rozprávkové motívy a farebné, živé tóny. Pozrime sa na základné typy peračníkov, medzi ktorými môžete vyberať:


Klasický obdĺžnikový pevný peračník


Ide o tradičný široký a pevný peračník, ktorý sa otvára zipsom a rozkladá na dve polovice. V tomto peračníku má každá ceruzka, pastelka, a dokonca aj strúhadlo či guma svoje presné miesto. Väčšina peračníkov navyše obsahuje aj priehľadné alebo sieťkované vrecko, do ktorého možno vložiť rozvrh hodín, kartičku na obed, alebo iné potrebné papieriky, ktoré sa vášmu školákovi zídu po ruke. 


V takomto peračníku bude pre dieťa jednoduchšie uchovať si poriadok, a zmestí sa doň všetko, čo prváci potrebujú. Navyše si môžete vybrať z rôznych dizajnov podľa toho, či máte dievča alebo chlapca, a podľa toho, čo deti obľubujú. 


Viacposchodové peračníky


Ide o obdobu vyššie spomínaného peračníka, ktorý však vyniká ešte väčším priestorom. Môže byť dvojposchodový, alebo aj trojposchodový. Umiestnite tak doňho viac pasteliek, fixiek, farebných pier, či iné školské pomôcky, ako sú napríklad kružidlo a uhlomer.


trojposchodový peračník

Okrúhle púzdro


Ak hľadáte jednoduchší a menší peračník, môžete siahnuť aj po tomto type. Ide o okrúhly peračník, ktorý zaberie omnoho menej miesta, avšak perá a pastelky sa v ňom hľadajú ťažšie, a môže aj jednoduchšie dôjsť k lámaniu tuhy.


Tento peračník preto odporúčame pre staršie ročníky, prvákom by mali lepšie vyhovovať prvé dva typy. Avšak, ak hľadáte len miesto na uloženie ďalších pasteliek na výtvarnú výchovu, takýto doplnkový peračník sa môže hodiť aj prváčikom.


Okrúhle peračníky taktiež nájdete v rôznych hravých motívoch, ktoré si deti ľahko obľúbia.


Puzdrový peračník


Ak hľadáte kombináciu medzi pevným peračníkom, kde má každý predmet svoje miesto, ale hľadáte aj kúsok voľného miesta na predmety, ktoré sa ťažko zakladajú, vyberte svojmu dieťaťu puzdrový peračník. Tento peračník poskytuje dostatok priestoru a organizácie, a je skutočne praktický. Takýto peračník môže dieťa využívať počas celého prvého stupňa.


Prázdny vs. naplnený peračník: Ktorý vybrať?


Pri výbere peračníka si môžete vybrať medzi prázdnym peračníkom, ktorý svojim deťom sami naplníte vybranými školskými pomôckami, alebo môžete kúpiť už vopred naplnený peračník.


Každá možnosť prináša svoje výhody. Pri naplnenom peračníku už máte o starosť menej a nemusíte tak vyberať ďalšie školské pomôcky. Prázdny peračník však na druhej strane môžete naplniť kvalitnejšími typmi pasteliek a fixiek, ktoré sú zaručené a poskytnú vášmu dieťaťu lepší zážitok pri kreslení.


peračník s výbavou

Ďalšie tipy, ktoré treba zohľadniť pri výbere


Doprajte dieťaťu, aby si samé vybralo motív a dizajn peračníku. V našom e-shope nájdete množstvo rôznych dizajnov pre chlapcov aj dievčatá, z ktorých si budú ľahko môcť vybrať pravý peračník, ktorý im spríjemní prvé školské momenty.


Vyberajte peračníky, ktoré nemajú hladkú potlač. Obrázky by sa z nich mohli ľahko zošúchať a peračník by potom stratil svoje čaro.


Vyberte si kvalitné kúsky, ktoré majú kovové zipsy. Deti budú peračník otvárať a zatvárať často, preto je dôležité, aby sa zips ľahko nevytrhol a nepokazil.


Vyberajte z bohatej ponuky peračníkov


Na Fuego.sk nájdete množstvo školských peračníkov vhodných pre prváčikov, ale aj pre vyššie ročníky. Ponúkame klasické obdĺžnikové peračníky, ktoré sa dajú rozkladať, ale aj puzdrové kombinované peračníky, či okrúhle peračníky vhodné pre starších žiakov. 


Hľadáte peračník pre deti, ktoré milujú zvieratká? Alebo drsnejší peračník s príšerami, alebo autami? Z našej širokej ponuky si vyberie to pravé každý prváčik. Prezrite si našu ponuku školského sortimentu a vyberte si vybavenie, vďaka ktorému bude váš školák chodiť do školy s úsmevom na tvári.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.