fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Škola

Zápis prvákov do základnej školy: Dôležité dátumy a čo si treba pripraviť na prvý školský rok

Zápis prvákov do základnej školy: Dôležité dátumy a čo si treba pripraviť na prvý školský rok

Zistite, kedy a ako prihlásiť vaše dieťa do prvej triedy a aké produkty potrebuje na úspešný štart v škole. Článok poskytuje prehľad dôležitých informácií o zápisoch a zoznam výbavy, ktorú by mal mať každý budúci prváčik vo svojom prvom školskom roku.


S blížiacimi sa zápisovými termínmi do základných škôl prichádza čas na dôležité rozhodnutia a prípravu na prvý školský rok vášho dieťaťa. Zbierame pre vás podrobné informácie o termínoch zápisov, povinnostiach rodičov a tom, čo by ste mali mať na pamäti pri nákupe výbavy pre vašich malých prváčikov.


Zápisy a povinnosti rodičov


Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2024/2025 je kľúčovým momentom pre budúcich prváčikov. Termíny zápisov sa pohybujú od začiatku do konca apríla. Je dôležité si overiť konkrétne miesto a čas zápisov na základných školách, keďže sa môžu líšiť podľa zriaďovateľa.


Povinná školská dochádzka začína 1. septembra nasledujúceho školského roka pre deti narodené od 1.9.2017 do 31.8.2018. Je to čas, keď vaše dieťa vstúpi do vzdelávacieho systému a začne svoju školskú cestu. Neprehliadnite aj povinnosť mať trvalý pobyt dieťaťa na území Slovenskej republiky, ktorý je určujúcim kritériom pre plnenie povinnej školskej dochádzky.


Zápis prvákov do prvého ročníka v sprievode rodiča

Čo si pripraviť na prvý školský rok


Po úspešnom zápise nasleduje príprava na prvý školský rok. Zbierame pre vás kompletný zoznam výbavy a produktov, ktoré váš budúci prváčik bude potrebovať.


Základná výbava


Počas prvého školského roka bude vaše dieťa potrebovať niekoľko nevyhnutných vecí, ktoré mu pomôžu pri každodenných školských aktivitách.


  • Školská taška: Vyberte vhodnú školskú tašku, ktorá bude nielen praktická, ale aj pohodlná pre vaše dieťa. Zvážte model s dostatočným priestorom a ergonomickým dizajnom. Napríklad: Školská aktovka BAAGL Shelly Tukan.
  • Peračník: Zabezpečte kompletný peračník s ceruzkami, farbičkami, gumou, strúhadlom a ďalšími potrebnými pomôckami. Nechajte svoje dieťa vybrať si farebné a zábavné peračníky, ktoré mu spríjemnia školské povinnosti. Napríklad: Peračník etue BAAGL Skate Blue Light.


Užitočné doplnky pre školskú výbavu


Okrem základnej výbavy môžete zvážiť aj niektoré užitočné doplnky, ktoré uľahčia organizáciu a zabezpečia pohodlný školský deň. Pri výbere školských doplnkov sa môžete stretnúť s otázkou, či sú naozaj nevyhnutné. Avšak, zvážte ich ako investíciu do dlhodobej životnosti a účelnosti školských pomôcok. Tieto doplnky môžu nielen chrániť obsah školskej tašky, ale aj prispieť k udržiavaniu poriadku a organizácie.


  • Školské dosky: Ochráňte školské pomôcky pred poškodením pomocou školských dosiek a obalov na zošity a učebnice.
  • Prezúvky Crocs: Investujte do pohodlných a kvalitných prezúvok značky Crocs, ktoré sú nielen štýlové, ale aj odolné voči náročnému školskému prostrediu.
  • Vrecká na prezuvky: Udržujte ostatnú výbavu v taške čistú a ochránenú pomocou vrecúšok na prezuvky.
  • Box na desiatu a fľaša na pitie: Nezabudnite na dôležité doplnky pre občerstvenie vášho dieťaťa počas dňa v škole.

chlapec pijúci vodu z flašky od Baagl

  • Obaly na zošity a učebnice: Pomáhajú ochrániť zošity a učebnice pred predčasným opotrebením a poškodením, ktoré môže nastať v dôsledku častého manipulovania s nimi.
  • Peňaženka alebo kapsička na krk: Ideálne na uchovávanie drobností a dôležitých vecí, ako sú lístky na obed alebo čitateľský preukaz do knižnice. Tieto doplnky môžu byť praktické, ak nemáte k dispozícii dostatok priestoru v peračníku.

Príprava školských potrieb pre dieťa v prvom ročníku


Vybavte svojho prváka z pohodlia domova s Fuego.sk


Pripraviť vášho budúceho prváčika na prvý školský rok môže byť zábavnou a pohodlnou skúsenosťou s Fuego.sk. V našej širokej ponuke nájdete všetko, čo váš malý školáčik potrebuje pre úspešný štart do školy.


Naše školské tašky kombinujú štýl, pohodlie a praktické riešenia, čo robí z nich ideálneho spoločníka pre vášho školopovinného potomka. S peračníkmi plnými ceruziek, farbičiek a ďalších potrebných pomôcok bude vaše dieťa pripravené na každodenné školské výzvy.


Navštívte Fuego.sk ešte dnes a vybavte svojho prváka všetkým potrebným z pohodlia vášho domova. Budeme radi, ak vám pomôžeme vytvoriť nezabudnuteľné školské spomienky pre vaše dieťa.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.