fb-pixel

Zaregistrujte sa a využívajte naše výhody pre členov vernostného programu. Čím viac nakúpite, tým viac ušetríte. Naviac s nami máte až 60 dní na vrátenie tovaru.

Šport

Majstrovstvá sveta v hokeji 2024: Kedy a kde sa konajú a čo o nich vieme?

Slovenský hráč korčulujúci na ľadovom štadióne

Detailný prehľad o Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2024 v Česku. V článku si povieme všetko čo vieme o MS 2024 a prejdeme si širokú škálu tém od dátumu a miesta konania po účastníkov, zápasy, televízne vysielanie a prítomnosť hviezdnych hráčov z NHL, poskytujúc tak kompletné informácie pre fanúšikov hokeja.


Kedy a kde sa konajú majstrovstvá sveta v hokeji 2024?


Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 sa uskutočnia od 10. do 26. mája v Českej republike. Dva hlavné hostiteľské mestá budú Praha a Ostrava, ktoré pripravujú skvelé športové zážitky pre fanúšikov.


Štadióny, kde sa budú MS odohrávať

Praha: O2 Arene


V Prahe sa zápasy budú konať v multifunkčnej O2 Arene s kapacitou 17 360 divákov. Tento impozantný štadión, otvorený pri príležitosti majstrovstiev sveta v hokeji 2004, bude domovom pre krajiny z A-skupiny, ako aj dejiskom dôležitých zápasov vrátane semifinále a finále.


Ostrava: Ostravar Aréna


V Ostrave sa hrať v Ostravar Aréne s kapacitou 10 107 miest, ktorá bola rekonštruovaná pred Majstrovstvami sveta v hokeji 2004. Tento moderný aréna bude hostiť základnú B-skupinu a štvrťfinálové zápasy, ponúkajúc nezabudnuteľnú atmosféru pre fanúšikov.


Účastníci a rozdelenie skupín


Na turnaji sa zúčastní 16 krajín, ktoré budú súťažiť o prestížny titul majstra sveta. Tradične rozdelené do dvoch skupín, tímy ako Kanada, USA, Fínsko, Švédsko, Česká republika a ďalšie budú bojovať o cenné víťazstvá na ľade.


Z 1. divízie postúpili na šampionát v Česku tímy Veľkej Británie a Poľska, ktoré sa medzi elitu vrátilo po 22 rokoch, posilňujúc tak diverzitu tímov.

Slovenský národný tím na majstrovstvách sveta v hokeji

Zdroj: Ilustračné foto: TASR/Martin Baumann


A - skupina

B - skupina

Kanada
Nemecko
Fínsko Švédsko
Švajčiarsko SLOVENSKO
Česko Lotyšsko
Dánsko Francúzsko
Nórsko Kazachstan
Rakúsko USA
Veľká Británia Poľsko


Zápasy Slovenska na MS 2024


Slovenský tím sa zúčastní zápasov v B-skupine v Ostrave, čo prináša napínavé súboje proti silným súperom. Ich výkony budú pod drobnohľadom fanúšikov, ako aj trénerov, ktorí dúfajú v úspešnú cestu svojho tímu.


Slovenskí hokejisti odohrajú zápasy B-skupiny v Ostrave, kde budú bojovať o postup do vyšších fáz turnaja. S dôkladnou prípravou a odhodlaním, veria, že môžu dosiahnuť vynikajúce výsledky a priniesť radosť fanúšikom.

Craig Ramsay tréner slovenského národného tímu

Zdroj: TASR


Maskoti a logo MS 2024


Maskotmi šampionátu sú Bob a Bobek, populárne postavičky z Večerníčka, ktoré pridávajú do atmosféry šarm a zábavu. Logo šampionátu je jednoduché a reprezentuje české národné farby, zdôrazňujúc tak pýchu a tradíciu krajiny.


V minulosti nosili Bob a Bobek červené dresy, ale tento rok sa rozhodli pre tmavomodré. Petr Bříza zdôraznil, že dôležitým faktorom vo voľbe farby bola súlad s vizuálnym štýlom šampionátu, kde modrá dominuje.

Predstavenie oficiálneho loga šampionátu

Predstavenie oficiálneho loga šampionátu Zdroj: IIHF


Kde sledovať MS 2024 zadarmo?


MS v hokeji 2024 budú vysielať komerčné televízie, s hlavnou stanicou TV JOJ. Zápasy budú dostupné aj na službe JOJ Play, čo umožní fanúšikom sledovať svoje obľúbené tímy kdekoľvek a kedykoľvek.


Avšak, na plné vychutnanie sledovania budete potrebovať kvalitný televízor. Širokú ponuku televízorov s vysokým rozlíšením a najnovšími technológiami nájdete na Fuego.sk. Nech nič nebráni vašej zážitkovej hokejovej atmosfére!


Prítomnosť hviezdnych hráčov z NHL


Na majstrovstvá sveta v hokeji sa s napätím pripravujú hráči, ktorí si už v NHL vytvorili svoje meno. Medzi potvrdenými účastníkmi nájdeme zvučné mená ako Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.


Posilní Fehérváry slovenskú defenzívu na MS?


Pripravený posilniť národné mužstvo na nadchádzajúcom Majstrovstvách sveta v Česku, ktoré sa budú konať od 10. do 26. mája, je aj talentovaný obranca Martin Fehérváry. Jeho klub, Washington Capitals, nedávno vypadol v 1. kole play off NHL, keď podľahol NY Rangers so skóre 0:4. Avšak, konečné slovo ohľadom jeho účasti na MS bude mať práve jeho klub.

Fehérváry bude patriť medzi lídrov slovenskej defenzívy

Zdroj: Profimedia


Slafkovský a jeho prvá ukončená sezóna NHL


Slafkovský nedávno ukončil svoju prvú sezónu v NHL s výrazným ohlasom, informuje SITA. Jeho výkon v poslednom zápase proti Detroitu, kde pridal jeden gól a jednu asistenciu, ho posunul na hranicu 20 gólov a 30 asistencií za sezónu. Montreal nakoniec utrpel tesnú prehru s Detroitom 4:5 po nájazdoch.


Posledný slovenský hráč, ktorý dosiahol 50 alebo viac gólov v jednej sezóne NHL, bol Tomáš Tatar v ročníku 2019/2022, keď nazbieral 61 bodov v drese Montrealu.


Pripravte sa na Majstrovstvá sveta v hokeji 2024 ako pravý fanúšik


Ako každý správny hokejový fanúšik, určite sa už teraz tešíte na Majstrovstvá sveta v hokeji 2024. Pripravte sa na ten najlepší zážitok a vybavte sa všetkými potrebnými fanúšikovskými doplnkami.


Nezabudnite na fanúšikovskú trúbku s nástavcom, ktorá vám pomôže povzbudzovať vašich obľúbencov. Hokejový šál a fanúšikovský dres v modrej alebo bielej farbe vám dodajú ten pravý fanúšikovský štýl. A pre ten posledný dotyk na tvár si nezabudnite pribaliť ozdoby, ktoré zvýraznia vašu oddanosť k tímu.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my vám radi pomôžeme s objednávkou alebo s informáciou o produkte.